A Yorkiek nem véletlenül örvendenek hatalmas népszerűségnek, hiszen ők a legédesebb, legőrültebb, legviccesebb kutyafajta a világon.

Ugyanakkor persze ők sem tökéletesek, időnként okosabbnak gondolják magukat nálunk, rosszul viselkednek, hangoskodnak, de a Yorkie tulajdonosok aligha válnának meg a problémáiktól, és ezzel együtt a kutyusuktól. Ha Yorkid van, akkor az egy külön életsítlust jelent minden velejárójával. Ha te egy büszke Yorkie tulajdonos vagy, akkor biztosan meg fogod érteni a következőket:

1. Az a mosoly…

Képtalálat a következőre: „yorkie smile”

Ha szerinted egy kutya nem tud mosolyogni, akkor még nem találkoztál egy apró picike boldog Yorkival. Ők mindenen túltesznek!

2. A ruházat

Képtalálat a következőre: „yorkieclothes”

Ne csinálj úgy, mintha nem böngésztél volna Yorki ruhákat hajnal 2-kor egy webshopban, mint bármelyik másik Yorki gazdi. Ők a legaranyosabb kistestű kutyák, mert nem csak szeretnek felöltözni, hanem jól is áll nekik.

3. Bújócskázás

Kapcsolódó kép

Egy ici-pici kutyus nagyon nagyon könnyen el tud bújni egy átlagos méretű lakásban is. Hidd el, ő az örökös nyertese minden bújócskázásnak, szinte egy bögrében is elfér, úgyhogy esélyed sincs…

4. A népszerűség

Képtalálat a következőre: „yorkie outdoor”

Probálj meg végigsétálni úgy az utcán, hogy nem állítanak meg titeket, hogy megsimogathassák a Yorkidat. Sikerült már? 🙂 Igazi figyelemmágnesek és cukiságbombák, akik ellenálhatatlanok.

5. Hétalvó Yorkik

Képtalálat a következőre: „yorkie sleep”

Ha még nem állt meg az ütő benned az alvó Yorkid láttán, aki csak az igazak álmát alussza, de nehéz elhinni, hogy valaha is fel fog kelni, akkor még nem volt Yorkid…

6. Az első meglepetés fürdetéskor

Kapcsolódó kép

Amikor először fürdetted meg a kutyusod, akkor garantáltan emlékszel arra az érzésre, hogy nem is érted, hova lett Ő. A vizes bundája lelapul, és te meglepődsz, hogy igazából milyen kis vékony, és törékeny ő. Mármint még ahhoz képest is, amit eddig gondoltál…

7. A nézés, amikor elveszed a játékát

Képtalálat a következőre: „yorkie toys”

Az ártatlan kinézetű apró Yorkik igazi fenevadak lesznek, amikor valaki megsérti a felségterületüknek számító játékaikat, és elveszi. Elég érzékenyek a territóriumukra.

8. Az a lógó nyelvecske

Képtalálat a következőre: „yorkie tongue”

9. Bújás

Nagyon szeretnek a gazdik ölébe bújni és picit melegedni, főleg egy hideg téli napon – még akkor is, ha te éppen munkába indultál. Késtél már el amiatt, mert a Yorkied éppen bújós kedvében volt? Inkább úgy kérdezem: Hányszor? 🙂

+1: Yorkies viccek egyfolytában

“Akkor ő most egy ewoke vagy egy kutya?”, “Ennél kisebb kutyát nem találtál?”, “Frankón van neki ruhatára is?”

Ja, és ne felejtsd el begyakorolni a kamunevetésed, amikor már századszorra hallod mindegyiket.